8 Ekim 2010 Cuma

Behzat Ç. Yeni Fenomen!


Star’ın yeni dizisi ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ bana göre şu yeni yayın döneminde ekrana gelen en iyi yapım. Haa reyting meyting o işler belli olmaz. Ama ‘zeka düzeyi’ ile farkını ortaya koydu. Şimdi gelelim ayrıntılara.

İçimizden biri olmuş
Genel geçer bir laftır; içimizden biri. Behzat Ç. izlerken “Ya ben de böyle davranıyorum” dedirten kareler var. Yazar, Türk polisi psikolojisini, tipleri vs. iyi tanıyor. Anladığım kadarıyla kitapta yer alan karakterler diziye iyi yansıtılmış. Tavırlar, diyaloglar...

Dizi fazla kaliteli kalabilir mi?
Bu diziyi hanımlar pek izlemez. Yani aşk meşk, çocuk aldırma, entrika vs. dizilerinden değil. Onlara biraz büyük gelir. Yani evdeki teyzeyi, gelini, kayınvaldeyi açmaz! Kanal buna göğüs gerebilir mi? Bilemem. Ama kendi izleyicisini yakalayacak ‘kült’ olmaya aday bir dizi.

Polis içinde çekişme
Behzat Ç. polis teşkilatı içindeki çekişmelere de gönderme yapıyor. TEM ile İstihbarat arasında mesela. Tam da ‘diyalogları’ ile. Bakalım bu teşkilatı rahatsız edecek mi?

Tipler romandakine uymuş mu?
Efendim millet bu ekşisözük olayına bozuluyor. Ama her konuda bilgi veren güzel bir kaynak olduğu gözardı ediliyor. işte romandaki karakterlerin dizideki Oyuncularla ne kadar örtüştüğünü anlatan bölümü aktarıyorum;
Behzat Ç.: Erdal Beşikçioğlu cuk oturmuş. Ben de aynı görüşteyim. Karakterini güçlendiren 216, Tekel birası ve aşık yönünün üstünün örtülmesine rağmen!
Harun: Fatih Artman romandaki karaktere iyi adapte olmuş. Diyaloglar biraz daha samimi olabilir deniliyor.
Akbaba: Berkan Şal için kitaptaki Akbaba olmadığı yazılmış. Oraya Hakan Boyav cuk oturabilirdi denilmiş. Kendisi de Ankara dolaylarından bir Oyuncudur.
Müdür Tahsin: Eray Eserol silik bulunmuş.
Şevket: Ege Aydan’ın çok iyi olduğu söyleniyor. Bence de öyle.
Savcı: Romandaki kirpi saçlı bir kadın. Onu Canan Ergüder canlandırıyor. Soğuk ve gıcık. ‘Bıçak Sırtı’nda da aynıydı. Acaba hep bu rollerin kadını mı?


Sina Koloğlu / Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder